Allt om Fönster

Persienner

En persienn är en anordning som monteras på insidan av ett fönster eller mellan två fönsterbågar, för att skydda mot insyn eller mot solljus. Nedragna persienner hindrar också husets värme från att läcka ut.

Persienner är ett tillbehör till fönster som täcker nästan alltid det som finns på insidan av fönstret. De har till uppgift att blockera ut externt ljus, samt dölja insidan av strukturen från utsidan ser det.
Persienner är spaltgolv persienner, bestående av ett antal långa horisontella band bifogas i rader. I den moderna världen Persienner nästan alltid är av metall eller vinyl-trä sorter finns, men dessa är nu kallad trä persienner . De stavarna är oftast i samband med snöre så att de kan vänds antingen låter ljuset passera genom att bli parallellt med fönsterbrädan, eller också vände sig platt för att blockera ljus från utsidan. Vanligtvis vridning av lamellerna sker genom att rotera en metall eller plast bit finns på övre hörnet av blinds. En sträng eller dra tillåter mörkar att höjas, liksom, ta bort den helt från skymmer fönstret.

Premium Wordpress Themes