Allt om Fönster

PVC Fönster

PVC fönster har varit en ledande standard runt om i världen ganska länge. I områden där trä är en begränsad råvara valde man PVC fönster, eller kompositfönster som de också heter, eftersom materialet har bra egenskaper inom hållbarhet, underhåll och säkerhet.

PVC  fönster innebär att fönsterbågen och fönsterkarmen är tillverkat i väderbeständig miljövänligt armerad komposit och är mycket UV-beständigt och håller färgen år efter år och som är försedd med stålkärna. Dessa fönster kan beställas i vilken kulör som helst och nästan i vilket utförande som helst. Mycket vanligt i England och Tyskland där man förhänge sedan gläds över de många fördelar.

Tillverkning och hållbarhet

PVC tillverkas genom att man blandar klor och etylen. För att man ska kunna forma materialet tillsätter man ett ämne som oftast kallas “en mjukgörare”, ett ämne som påverkar molekylstrukturen och gör den mer flexibel och formbar. Mjukgöraren avdunstar över tiden med en lukt som många associerar med “ny plast”, och PVC:n blir hårdare. I fönster används hård PVC som inte ska påverkas av olika temperaturväxlingar, solsken eller fukt. PVC är ett mycket tåligt och hållbart material som kan behålla sina egenskaper mycket länge trots yttre påfrestningar i form av väder och vind. Både i laboratorietester och i verkliga installationer har PVC fönster visat sig hålla i över 25 år utan att missfärgas eller på andra andra sätt påverkas.

Vad är PVC?

Det är ett material som används i allt från sjukhusmaterial och barnleksaker till kläder och ventilationsrör, inte bara i fönster. PVC finns i fler saker än vad vi tror, och man behöver inte känna någon oro för att använda materialet i sina fönster.

Premium Wordpress Themes