Allt om Fönster

ROT-avdrag

ROT står för Reparation/underhåll, Ombyggnad och Tillbyggnad av befintliga byggnader. För att vara berättigad till ROT-avdrag så måste du:

- vara obegränsat skattskyldig i Sverige
- vara minst 18 år
- ha haft utgifter för HUS-tjänster (ROT och RUT kallas tillsammans för HUS-tjänster)
- vara ägare till småhus
- ha kostnader som är hänförliga till ditt eller dina föräldrars hushåll

ROT-avdraget innebär att ni kan söka skattereduktion för 50% av arbetskostnaden, upp till 50.000 kr/år och delägare. Är ni två delägare blir de totala avdragsmöjligheterna 100.000 kr/år. Perfekt läge att byta fönster och minska sina uppvärmningskostnader på köpet.

Att byta fönster i ett hus eller en vila är ofta en investering som man väntar alldeles för länge med. Dagens moderna fönster har ett helt annat U-värde än de som monterades in i ditt hus för kanske 25-30 år sedan. Förutom att du kommer att få en fantastisk ansiktslyftning av ditt hus kommer energiförbrukningen att minska och du kommer dessutom att slippa fukt och imma på och i dina fönster. Just när det gäller fönster är detta med rotavdraget särskild förmånligt då det är ett ganska omfattande arbete att byta ut samtliga fönster i ett hu eller en villa. En normalstor villa har kanske mellan 10 och 15 fönster i varierande storlekar och det tar, åtminstone, en arbetsdag för 2 hantverkare/installatörer att få allting färdigt. Rotavdraget är ju tillämpligt även då det gäller att riva ut alla gamla fönster. Fönsterinstallatören måste, självklart, har F-skattebevis och du som fastighetsägare måste tänka på att det är upp till 100 000 kr som du kan utnyttja rotavdraget.

Premium Wordpress Themes