Allt om Fönster

Runda fönster

Runda fönster var länge ovanliga på hus, även om de förstås använts länge på t.ex. båtar. Men i takt med att utvecklingen av fönster går framåt, och t.ex. moderna fönster som PVC fönster blir allt vanligare istället för våra traditionella, fyrkantiga eller rektangulära fönster, börjar allt fler upptäcka att dessa praktiska och billiga fönster även finns i lite mer ovanliga former och utföranden.

Runda fönster är en av de mest populära fönstersorterna för dem som vill ha något lite mer ovanligt i fönsterväg. De ger nämligen ett roligt, men samtidigt stilrent intryck och gör att ditt hem ser mer unikt ut, både inifrån och utifrån.

Att tänka på vid köp av runda fönster:

  1. Många runda fönster brukar inte gå att öppna men vi vet vart de öppningsbara fönsterna finns. Att köpa runda fönster som är fasta är dessutom betydligt billigare än att köpa sådana som är öppningsbara. Innan du sätter igång din jakt, fundera därför på om du vill ha öppningsbara eller fasta fönster. Bestämmer du dig för att skaffa fasta fönster, som alltså inte går att öppna, är det viktigt att du placerar dem på en plats som du enkelt kan komma åt, både inifrån och utifrån, för att du ska kunna tvätta fönstren.
  2. Runda fönster är vidare ofta mindre än mer traditionella fönster. Detta kan innebära att ljusinsläppet blir något mindre. Du bör därför aldrig placera runda fönster på en plats där du vill ha stort ljusinsläpp.
  3. De flesta runda fönster är tillverkade av moderna material, så ett tvåglasfönster räcker för de flesta, när det gäller energi- och värmespill. Moderna fönster är nämligen mycket välisolerade även som tvåglasfönster. Bor du nära en väg, järnväg eller liknande, kan dock treglasfönster vara en god ide eftersom de stänger ute buller och ljud bättre.
Premium Wordpress Themes