Allt om Fönster

Träfönster

Tidigare ansågs träfönster vara det ända rätt, men idag har denna typ av rutor fått stark konkurrens från främst PVC-fönster. Det råder ingen tvekan om träfönster fortfarande är vackrare än fönster av plast och aluminium, men de är i regel också betydligt dyrare.
Jämfört med andra typer av fönster, så är träkonstruktionerna betydligt tyngre. Det är nödvändigt att bygga en starkare ram om det är tillverkat av trä, vilket också begränsar storleken på fönstret lite. Jämfört med plastfönster kräver träfönster också mer underhåll, men de påverkas inte av solens strålar på samma vis.

Varför välja träfönster?

Högt pris och besvärande underhållskrav kan göra att träfönster inte låter särskilt lockande, men det finns en stor anledning att folk fortfarande väljer dem över andra typer av fönster. Träfönster är helt enkelt trevligare än andra fönster. Vissa plastfönster kan ibland se ut som trä på avstånd, men när du kommer nära råder det ingen tvekan om vad fönstret är gjort av.
Dessutom är det också möjligt att köpa speciella trä och aluminiumfönster, där du får nytta av båda typerna av fönster. Kombinerade trä och aluminiumfönster har en stark och tålig utsida av aluminium och en vacker insida av trä.

Här kan ni se hur man montera träfönster på ett mycket smidigt och bra sätt.


Den här filmen är skapad av mittnyahus.tv och publiceras med tillstånd av mittnyahus.tv

Premium Wordpress Themes