Allt om Fönster

Treglasfönster

Det moderna fönstret är ofta ett s.k. treglasfönster där glasen bildar en fabrikssammansatt enhet ofta fylld med en gas.(argon) När dessa fönster fick sitt stora genombrott i slutet på 1970-talet byttes ofta gamla okopplade eller kopplade tvåglasfönster ut mot modernare treglasfönster utan spröjsar. Men eftersom treglasfönstren har en kraftigare båge för att bära det tyngre glaset påverkas utseendet; fönstren ger ett klumpigare intryck exteriört och har ett sämre ljusgenomläpp. Många gånger kostar ett fönsterbyte så mycket att energibesparingen inte kan räknas hem på kort sikt, och eftersom de gamla fönstren ofta var gjorda av kärnvirke hade de längre livstid än moderna fönster i trä — sammantaget var bytet inte alls så ekonomiskt som man då trodde. En annan faktor är att isolerglasfönster kan förlora sin täthet, och det bildas då kondens mellan glasen. Med dagens metoder att tillverka isolerglas är detta mycket ovanligt.

Bygger du ett nytt hus eller behöver byta ut dina befintliga fönster så är energisnåla treglasfönster ett bra alternativ. De har ett lägre u-värde än äldre tvåglasfönster vilket innebär att de håller kvar värmen bättre och att risken för kallras och drag minskar. Förutom vanliga treglasfönster så finns det även energieffektiva treglasfönster.

Ytterliggare en fördel med treglasfönster är att de minskar bullernivån om du bor i områden med mycket störande ljud runt omkring. Det finns oändliga variationer utav fönster på dagens marknad och detta gäller givetvis även för treglasfönster. Oavsett om du vill att dina fönster skall vara stora eller små, runda eller fyrkantiga, med eller utan fönsterspröjs, vara i trä, aluminium, komposit eller pvc-plast så finns det leverantörer som har just ditt drömfönster.


Den här filmen är skapad av bygghemma.se och publiceras med tillstånd av bygghemma.se

Premium Wordpress Themes